Back to All Events

Violin solo concert

Deichmanske bibliotek, Grünerløkka, Schous plass 10, 0552 Oslo

14:00

Free entrance

MUSIKK & LITTERATUR PÅ DEICHMANSKE

Etter en lengre serie med konserter på det fine biblioteket på Grünerløkka, har levende musikk blant bøker, leselystne og mennesker med stor interesse for kunst og kultur som oppsøker stedet, blitt en av våre favoritter. Det er derfor en glede å denne gang invitere til en konsert med en fremragende musiker og komponist som på klassisk fiolin, bratsj og hardingfele vil fremrøre et repertoar som spenner fra Bach til egenkomponert musikk, samt norsk og skotsk folkemusikk. Ombeline Chardes er kjent for å fange publikum med sin musikalske dybde og virtuositet! 

Vi inviterer dessuten til et nærmøte med forfatteren Carl Johansen, som i høst har gitt ut boka "Grünerløkka", en samling fortellinger som alle finner sted i Oslos mest myteomspunne bydel. Han leser utdrag fra boken før konserten.

Fri entré - velkommen!  

OMBELINE CHARDES
Fiolinisten, komponisten og dirigenten Ombeline Chardes har etter at hun flyttet til Oslo markert seg på byens scener med sitt virtuose arbeid. Enten hun dirigerer Cafeteatret World Choir, Tremolo kor, korpset til den franske skolen, har vært i Operaen for å dirigere et ensemble av ti musikere i forestillingen "Tribute to the Heroes" til sine egne arrangementer av Bob Marleys musikk, eller i duoen French Connection som tolker franske chansons, er det med et distinkt og personlig uttrykk. 

Ombeline Chardes startet allerede som seksåring å lære musikkteori i hjembyen Paris og åtte år gammel, fiolin, som hun forfulgte til hun hadde mastergrader i begge disipliner. Hun studerte videre musikkvitenskap ved Sorbonne og sluttet seg samtidig til jazzavdelingen ved Ecole Nationale de Musique de Cachan hvor hun jobbet med hovedfag i komposisjon, orkestrering og arrangering. Hun lærte også piano og sang ved konservatoriet. Senere deltok hun i en komposisjonklasse hvor hun studerte klassisk komposisjon, orkestrering/arrangering og renessansen-contrepoint. Med et ønske om å spille lavere frekvenser og innta en annen funksjon i grupper og ensembler begynte hun i tillegg å studere bratsj og elektrisk bass ved konservatoriet. Alt med et ønske om å utvide sin musikalske horisont. Ved siden av å lese musikk perfekt improviserer hun gjerne. Komfortabel både akustisk og elektrisk, har hun satt opp grupper i en rekke musikksjangere: klassisk, neo-klassisk, rock, hip-hop, singer-songwriter, pop, afrikansk musikk, DJ, metall, salsa, house mm. Hun liker spesielt godt opptredener i direkte kontakt med publikum, i tillegg til at hun er komfortabel og spontan i studio. 

CARL JOHANSEN
Forfatteren Carl Johansen (f. 1974) er opprinnelig fra Sunndalsøra, og har nylig flyttet fra Grünerløkka til Riga. Johansen debuterte med romanen "Skinn" i 2011, har utgitt noveller i en rekke antologier og skrevet manus for TV. "Grünerløkka" er hans andre bok.

Forlaget skriver om boka: 
- En rotte utstyres med et kamera og sendes ned i byens undergrunn. En bevæpnet mann har forskanset seg i en leilighet etter en finansskandale. En kioskeier stiller et spørsmål for mye. Og noe virkelig stort er ventet å skje klokka 12.47.54. "Grünerløkka" er en samling fortellinger om mennesker og dyr i et av våre mest populære og særpregede nabolag. Det handler om de menneskene du ser hver eneste dag – og de du sjelden legger merke til. Noen lever intenst i storsamfunnets flomlys, andre i fattigdom og stummende mørke, og noen må ta til takke med sine helt usedvanlige, ordinære liv.

Boka kan både lånes og kjøpes på biblioteket.
Omslaget er ved serieskaper Flu Hartberg.

Arrangementet er støttet av Norsk kulturråd og Oslo kommune.

Earlier Event: November 18
Mahoor band
Later Event: November 28
Mariachi Sol de Oslo