Født i 1983, Ombeline Chardes begynner i en alder av seks år å lære musikk teori ved den musikalske barnehagen til Conservatoire de Paris XV. Når hun fyller åtte år, begynner hun med fiolin undervisning og fortsette på Conservatoire de Paris XII med Jean-Pierre Tabouret og vil bli uteksaminert i klassen til Arielle Gill med en DEM i fiolin (Master degree i fiolin).

I sitt nittende år bestemmer Ombeline for å utvide sine musikalske horisonter. Mens hun studerer musikkvitenskap ved La Sorbonne, blir hun samtidig del av jazz bandet til Laurent Cugny og slutter seg til jazz avdeling ved Ecole Nationale de Musique de Cachan (CRD de Cachan). I tillegg i klassisk fiolin, med hovedfag til skriving/orkestrering/arrangement.

Å fullføre sin bachelorgraden i musikkvitenskap, begynner hun å lære piano og sang ved konservatoriet.

Ett år senere deltar Ombeline i en komposisjon klasse hvor hun studerer klassisk komposisjon, orkestrering/arrangement og renessansen contrepoint.
Med et ønske om å spille lavere frekvenser og okkuperer en annen funksjon i grupper og ensembler begynner hun i tillegg å studere bratsj og elektrisk bass ved konservatoriet.

Hun uteksamineres med to mastergrader i musikkstudier (Master ́s degrees - DEM på fransk): en i fiolin og en i musikkteori, og en Bachelor i musikkvitenskap og undervisning.

 

FIOLINIST

Ombeline leser musikk perfekt, og kan improvisere også. Komfortable både akustisk eller elektrisk, har hun satt opp grupper i en rekke musikksjangere: klassisk, neo-klassisk, rock, hip-hop, songwriter, pop, afrikansk musikk, DJ, metall, salsa, house osv.
Hun liker spesielt godt opptredener i direkte kontakt med publikum, i tillegg til at hun er komfortabel og spontan i studio.

 

KOMPONIST / ARRANGØR

Bevæpnet med hennes studier og hennes mange prestasjoner og erfaringer, komponerer Ombeline instrumentalmusikk for filmer, dokumentarer, reklame, samt til teater, dans, sirkus.

For eksempel i 2016 komponerte hun den originale musikken til filmen « L ́Attente» - regissør Eric G. Du Bellay og « Votes for Trump » - Saturday Night Live (USA), og stryke arrangement til ulike prosjekter (« Noel » - Ingvild Østgård, « Les précieuses » - Virgule).

(Se katalogen)

 

DIRIGENT

I 2013 startet Ombeline å ukentlig dirigere korene Cafeteateret World Choir, Tremolo kor og korpsen til den franske skolen. Her har hun dirigert klassisk, chansons française, pop, soul og egne arrangementer. Korene har hatt konserter ved blant annet Oslo Global Festival, Parkteateret og Cafeteateret.

I tillegg har hun har dirigert et ensemble av ti musikere ved den Norske Opera for forestillingen « Tribute to the Heroes » med sine egne arrangementer av Bob Marley. Ombeline har alltid vært den som dirigerer sine band og ensembler mens hun selv har spilt.